Android 11: Noutăți, data lansării și compatibilitate

Android 11 este cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, lansată de Google pentru dispozitivele mobile în septembrie 2020. Această versiune aduce o serie de îmbunătățiri și funcționalități noi, menite să ofere o experiență mai fluidă și mai eficientă pentru utilizatorii de telefoane și tablete Android. În acest articol, vom explora principalele noutăți ale Android 11, data lansării și compatibilitatea cu diferite dispozitive.

Noutăți în Android 11

  1. Conversații Prioritare: Android 11 introduce o nouă secțiune de notificări pentru conversații prioritare, care permite utilizatorilor să acceseze rapid mesajele și notificările de la contactele importante.
  2. Bule de Chat: Bulele de chat sunt o caracteristică nouă în Android 11, care permite afișarea unor mici ferestre plutitoare pentru conversațiile în curs, independent de aplicația pe care o utilizezi.
  3. Controlul Dispozitivelor Conectate: Android 11 facilitează controlul dispozitivelor inteligente conectate, precum căștile Bluetooth sau dispozitivele IoT, direct din panoul de notificări.
  4. Permisiuni Îmbunătățite: Android 11 aduce mai mult control utilizatorilor asupra permisiunilor acordate aplicațiilor, permițând setarea lor pe baza utilizării unice, permanente sau doar în timp ce aplicația este în folosință.
  5. Înregistrare Ecranului nativ: Android 11 include o funcție nativă de înregistrare a ecranului, care permite utilizatorilor să captureze și să partajeze conținutul ecranului dispozitivului lor fără a fi necesară o aplicație terță.
  6. Mai Multe Controluri Media: Android 11 oferă o experiență îmbunătățită pentru controlul media, inclusiv acces rapid la dispozitivele de redare și posibilitatea de a comuta între difuzoarele Bluetooth, căști și dispozitive audio.

Data Lansării și Compatibilitate

Android 11 a fost lansat oficial în septembrie 2020 și a fost disponibil inițial pentru dispozitivele Google Pixel. Ulterior, actualizarea a fost lansată treptat pentru o serie de alte telefoane și tablete Android ale altor producători, cum ar fi Samsung, OnePlus, Xiaomi, Huawei și altele.

Compatibilitatea cu Android 11 poate varia în funcție de producătorul dispozitivului și de politica acestuia privind actualizările de software. Majoritatea telefoanelor și tabletelor Android lansate în ultimii ani sunt susceptibile să primească actualizarea la Android 11, dar este posibil să fie necesară o așteptare suplimentară, în funcție de programul de actualizări al producătorului.

Concluzie

Android 11 aduce o serie de îmbunătățiri semnificative pentru sistemul de operare Android, care vizează îmbunătățirea experienței utilizatorului și oferirea unor funcționalități noi și utile. Cu o gamă largă de dispozitive compatibile și odată cu actualizările treptate lansate de producătorii de telefoane și tablete, Android 11 promite să ofere o experiență mai bună și mai avansată pentru utilizatorii de dispozitive mobile Android.

About the Author: redactia

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *